A zatem – czym ozdobić weselny tort? Mogą być to świeczki, marcepanowe figurki lub modne ostatnio toppery. My jednak zachęcamy do tego, aby ten najważniejszy w Waszym życiu smakołyk ozdobić żywymi kwiatami. Jak to zrobić? Tego dowiecie się z poniższego tekstu.
Myślisz, że to żart? Proponuję do sprawy podejść poważnie, tak jak poważnie trzeba podejść do odchudzania, żeby osiągać jakiekolwiek rezultaty. Przetestowałam to na własnej skórze. Trzeba wiedzieć co dodawać do potraw i chyba każdy przyklaśnie mojemu stwierdzeniu: Broń...
Sposobów spieniania mleka jest wiele. Niektóre ekspresy ciśnieniowe posiadają specjalne dysze do spieniania mleka. Można korzystać ze spieniaczy elektrycznych czy ręcznych, ale są także domowe...
Szpinak wielu osobom źle się kojarzy, gdyż w dzieciństwie byli zmuszani do jedzenia go, a nie był on przyrządzany tak jak teraz. Wszyscy mówili, że jest zdrowy, bo zawiera wiele witamin, ale...
Co więcej, mięso stanowi podstawowy składnik jadłospisu, a nasze ciało z długim przewodem pokarmowym nie jest przystosowane do tego, by radzić sobie...
Substancje słodzące w naturze i poza naturą
Przed nam piąta edycja tego wydarzenia. Już dziś zaplanujcie sobie czas w ten listopadowy weekend! Musicie tu być! To będzie upajający weekend na cześć Gości i wina.
Rozgrzewające, pożywne, pyszne! Leczo z kabaczka i kiełbasy może zagościć także na Twoim stole. Wystarczy kilka minut przygotowań. Przepis jest naprawdę prosty, a smak? Niebywały.
Endywia charakteryzuje się niską wartością energetyczną, zalecana zatem jest do spożywania przez osoby zagrożone nadwagą i otyłością. Cechuje ją bogactwo składników odżywczych oraz biologicznie czynnych związków, takich jak laktony seskwiterpenowe – intybina....
OBALAJ MITY FILTRUJĄC Z DAFI Mit 1: Przefiltrowaną...
Wielkanoc to święto jajek, warto więc przygotować kilka dań, w których będą one grały główną rolę. Podobno im więcej jaj na stole, tym lepiej będzie wiodło...
Nie sprawdzaj grzybów po smaku! Aby rozpoznać grzyby prawidłowo, musimy popatrzeć na ich budowę. Pierwsza zasada: zbieramy grzyby...
Banan (Musa L. ) – to roślina z rodziny bananowatych , uprawiana w Azji w strefie międzyzwrotnikowej, oraz w Afryce i Australii.Bananowce do prawidłowego rozwoju potrzebują klimatu ciepłego i wilgotnego. Wysoką jakość owoców osiąga się przy temperaturze...
Produkty żywnościowe różnią się zawartością pierwiastków. Kwasotwórcze są bogate w chlor, fosfor i siarkę, a zasadotwórcze w wapń, sód, potas, magnez. Twoja dieta powinna się składać w 80% z produktów zasadotwórczych i obojętnych, a w 20 % z produktów...
Słodki jest pierwszym smakiem , jaki dziecko umie rozpoznać . Słony za to jest przez malucha rozpoznawany jako ostani .O dziwo dziecko go akceptuje, a przyczyniaja sie do...
Dieta pudełkowa staje się coraz bardziej popularnym wyborem wśród osób dążących do zdrowego stylu życia. Dzięki niej można cieszyć się zbilansowanymi posiłkami bez konieczności spędzania wielu godzin na zakupach i gotowaniu. Istotną zaletą tej formy odżywiania jest łatwy dostęp do różnorodnych składników...
Osoby mające alergię na soję powinny zwrócić szczególną uwagę na produkty, które kupują. Okazuje się jednak,, że nie zawsze są one właściwie oznakowane, o czym informuje GIS w ostrzeżeniu dotyczącym lodów. Lody cytrynowe zamiast kokosowych Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany...
Pyszne chwile Na przyjęciu z okazji Dnia Dziecka, bez dwóch zdań nie może zabraknąć pysznych przekąsek, po które dzieci chętnie sięgają w ferworze zabawy. Warto zadbać o ich różnorodność, by każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Chrupki...