
(BLW@flikr.com/Alexandra Richmond)
Kulki ryżowe z warzywami
Składniki:
- pół szklanki ryżu
- szczypta kurkumy
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 5 -6 strąków fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
- 1 duża marchew
- łyżka oliwy z oliwek
Wykonanie KROK PO KROKU:
- Ryż gotujemy w małej ilości wody pod przykryciem, pod koniec gotowania dodajemy szczyptę kurkumy.
- Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
- Marchew i fasolkę również gotujemy do miękkości .
- Ryż, natkę pietruszki i rozgniecioną widelcem marchewkę mieszamy z oliwą z oliwek i robimy małe kuleczki.
- Oddzielnie podajemy fasolkę lub inne ugotowane warzywa.
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Słoiczki dla niemowlaka - PRZYDATNE RADY>>
Deserki dla dzieci - CZYTAJ BLOGA!>>