Tacos z curry z kalafiora
Składniki:
- 450 g różyczek kalafiora
- półtorej łyżki curry
- półtorej łyżki oliwy
- puszka cieciorki, odsączonej
- szklanka jogurtu greckiego
- 2 łyżki startego ogórka
- łyżeczka ostrego sosu chili
- szczypta soli
- świeża kolendra
- plasterki jalapeno
- kukruydziane tortille
WYKONANIE KROK PO KROKU:
Kalafiora wymieszać z curry i oliwą. Wyłożyć na papier do pieczenia. Opiekać przez 15 minut, wymieszać, dodać cieciorkę i dalej zapiekać przez 10-15 minut aż kalafior będzie brązowy. W małej miseczce wymieszać jogurt, ogórka i sos chili. Doprawić solą i pieprzem. Podgrzać tortille. Na każdym placku układać kolendrę, następnie kalafiora z ciecierzycą, polewać sosem. Na wierzch ułożyć jalapeno.