-
162
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-09-23 13:40:39
23 września 2010 13:40 | ID: 296313
Stokrotka napisał 2010-09-23 12:59:37A na tę niedzielę serniczek upiekę. Tego ciasta też są różne rodzaje i gatunki.
Ja robię taki lekki prawie bez tłuszczu a na wierzch beza z wiórkami kokosowymi.
Można prosić o przepis ?
-
163
usunięty użytkownik
2010-09-23 22:12:55
23 września 2010 22:12 | ID: 296618
u mnie uwielbiaja serniczek z kokosem :)
-
164
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-09-24 10:05:04
24 września 2010 10:05 | ID: 296749
A ja w końcu w sobotę bede piekła z Ciocią jabłecznik taki wg przepisu mojej śp. babci Krysi:)
-
165
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-09-24 10:17:32
24 września 2010 10:17 | ID: 296761
ja również myślę o szarlotce ...
-
166
usunięty użytkownik
2010-09-24 11:16:57
24 września 2010 11:16 | ID: 296823
moze ktos wrzuci jakis latwy przepisik na szarlotke?
-
167
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-09-24 11:42:27
24 września 2010 11:42 | ID: 296845
aparatka30 napisał 2010-09-24 11:16:57moze ktos wrzuci jakis latwy przepisik na szarlotke?
Parę przepisów znajdziesz na osobnym poście ...
-
168
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-09-24 11:50:07
24 września 2010 11:50 | ID: 296849
A ja zobaczę czy mam składniki to zrobie sobie ciasto tzw.
3 bitt - szybko i smacznie
-
169
usunięty użytkownik
2010-09-24 12:14:20
24 września 2010 12:14 | ID: 296867
oliwka napisał 2010-09-24 11:50:07A ja zobaczę czy mam składniki to zrobie sobie ciasto tzw.
3 bitt - szybko i smacznie
nieznam...można przepis?
-
170
usunięty użytkownik
2010-09-24 12:15:36
24 września 2010 12:15 | ID: 296868
jutro zrobie rogaliki bo mama bardzo lubi:-)
-
171
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-09-24 12:36:54
24 września 2010 12:36 | ID: 296881
Ja to ciasto
3 Bitt robię szybciutko i z gotowych produktów... na zimno:
Składniki:
2 opakowania dużych herbatników lub 6 małych (zależy od blaszki w której to ciasto będziemy robić)
1 opakowanie kremu czekoladowego
1 opakowanie krejmu waniliowego
1 opakowanie śnieżki lub bitej śmietany
mleko
masło
1 gorzka czekolada
Przygotowanie:
Na blaszce układam ciasno warstwę herbatników, nastepnie wykładam przygotowany krem waniliowy (zrobiony zgodnie z przepisem na opakowaniu), następnie rozsmarowuję na całej powierzchni herbatników.
Układam następna warstwę hernatników i na to rozsmarowuję krem czekoladowy zrobiony j.w.
I znowu układam warstwę herbatników a na nią rozprowadzam ubitą śnieżynkę lub bitą śmietanę i posypuję ją potarkowaną na dużych oczkach czekoladą.
Wstawiam do lodówki i tam to ciasto stoi. Wybieram je tylko kiedy chcę podać do kawki. Pychotka.
Acha... i tak przygotowane ciasto przykrywam folią aluminiową by nie chwytało zapachów innych artykułów znajdujących się w lodówce.
Życzę SMACZNEGO !!!
-
172
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2010-09-24 12:53:03
24 września 2010 12:53 | ID: 296886
Ciekawy przepis , na pewno wypróbuję ...
-
173
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-09-24 14:29:26
24 września 2010 14:29 | ID: 296896
A jaki prosty, ja mam inny i trzeba przy nim trochę popracować.
-
174
oliwka
Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57 .
Posty: 161880
2010-09-24 16:15:32
24 września 2010 16:15 | ID: 296988
Stokrotka napisał 2010-09-24 14:29:26A jaki prosty, ja mam inny i trzeba przy nim trochę popracować.
Bardzo prosty a ciasto pychotka
POLECAM !!!
-
175
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2010-09-24 17:17:57
24 września 2010 17:17 | ID: 297010
Grażynko chyba zrobię 3bitt na niedzielę:)Ciasto naprawdę szybkie i ważne,że na zimno:)
-
176
usunięty użytkownik
2010-09-24 17:29:29
24 września 2010 17:29 | ID: 297016
Ja niestety nie jestem mistrzem w robieniu ciast, poza tym mieszkam sama wiec nie opłaca mi się piec dla jednej osoby, ale bardzo chętnie do kogoś na małe co nieco wpadnę ;)
ehhh chyba trzeba będzie coś w polskim sklepie kupić :)
-
177
usunięty użytkownik
2010-09-24 20:22:52
24 września 2010 20:22 | ID: 297097
dzieki za przepisiki cos zrobie na niedziele:)
-
178
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2010-09-25 12:12:27
25 września 2010 12:12 | ID: 297495
A ja dodaję na prosty sernik , jakoś brakowało mi czasu ostatnio
SERNIK Z WIÓRKAMI
1 1/2 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny
Zagnieść , schłodzić i wykleić dno blachy.
Masa serowa:
1 szkl. cukru
5 żółtek
5 kostek sera (1kg.)
2 łyżki śmietany
1\2 litra mleka
3 łyżki oleju
1 budyni śmietankowy
można dodać rodzynki
Wszystko razem zmiksować, na koniec dodać mleko. Wylać wszystko na blachę.
Piec ok. 40 minut.
Pod koniec pieczenia na wierzch wyłorzyć bezę z białek i podpiec ok. 5 minut.
Beza:
1/2 szkl. cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej lub budyń śmietankowy
5 białek
wiórki kokosowe
SMACZNEGO
-
179
usunięty użytkownik
2010-09-25 14:06:59
25 września 2010 14:06 | ID: 297530
Alina63 napisał 2010-08-31 14:24:45Poszę bardzo :
CIASTO '' Styropian ''
kruszonka : 3 szklanki mąki tortowej , 1/2 szklanki cukru , 5 żółtek , 2 łyżeczki proszku do pieczenia - zrobić sypką kruszonkę , połowę wysypać na pozmarowaną tłuszczem dużą blachę . Na kruszonce ułożyć dowolne owoce lub posmarować ją dżemem .
Masa : ubić na sztywno 5 białek z 1 szklanką cukru , dodać 3 śmietany 400 ml , 1 budyń waniliowy i 20 dag wiórek kokosowych . Masę wylać na dżem lub owoce , posypać resztą kruszonki . Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni . Smaku wiórek nie czuć , a ciasto przypomina w smaku sernik , jest pyszne . Smacznego ...
-
180
usunięty użytkownik
2010-09-25 19:19:12
25 września 2010 19:19 | ID: 297711
U mnie jutro będzie pseudo biszkopt ze śliwkami.
-
181
usunięty użytkownik
2010-09-25 20:30:29
25 września 2010 20:30 | ID: 297743
u mnie juz gotowe ciasto jablkowo budyniowe :)pychotka robilam je pierwszy raz z przepisu na familie.pl i wyszlo :)siorka ocenila jako niebo w gebie:)