Twój tata, mąż, czy partner jest łasuchem? Dzień ojca jest wyjątkowym świętem zarówno dla tatusia, jak i dziecka. Ważne żeby ta dwójka czuła się w tym dniu jakoś szczególnie. Dlatego mamy dla...
Twoja skóra piecze lub swędzi, a dziecko łapie się za głowę, płacze i przypomina małego buraka? Jednym słowem nastały wakacje, a Twoja rodzinka przeholowała ze słońcem. No cóż zdarza się najlepszym....
Truskawki wynaleziono, łącząc dwie odmiany poziomek, w 1712 roku. Od tej pory cieszymy się ich smakiem i… liczymy kalorie. Mało kto wie, że nasze truskawki mają wiele nazw zwyczajowych wśród których zaskakuje, np. poziomka ananasowa, czy poziomka wielkoowocowa. To prawda, że w tym roku po prostu wielkie...
Endywia charakteryzuje się niską wartością energetyczną, zalecana zatem jest do spożywania przez osoby zagrożone nadwagą i otyłością. Cechuje ją bogactwo składników odżywczych oraz biologicznie czynnych związków, takich jak laktony seskwiterpenowe – intybina....
Pączki serowe są dobre dla osób, które mają dużo obowiązków. Czas przygotowywania tych poczków jest o wiele krótszy niż tych tradycyjnych gdyż nie musimy czekać aż ciasto wyrośnie!Zacznijmy...
PO PIERWSZE USG! USG piersi to...
Na rynku jest wiele propozycji...
Podajemy propozycje trzech ciast, którymi z pewnością zachwycicie swoich gości i rodzinę. Tanie ciasta - przepisy w dodatku są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Będą świetnym dodatkiem do herbaty bądź...
Średniowieczne czarownice sporządzające swoje wywary miłosne doskonale widziały co robią. Znały właściwości naturalne warzyw i owoców i przez ich odpowiednie połączenia...
Lekkie, smaczne i pasujące na wiele okazji. Wypróbuj naszych przepisów – wykwintne przystawki na imprezę, które sprawią, że Twoje przyjęcie spodoba się każdemu. Chcesz być...
(Październik – czerwiec)Ciąża to najcudowniejsze i najpiękniejsze miesiące życia mojego, Gdyż w okresie 9-ciu miesięcy w moim ciele działo się coś niesamowitego. Najpierw ziarenko, dzidziuś, potem coraz większy bobasek, Powiększał się brzuch i później za krótki był pasek.I MIESIĄC...
Kuchnia to takie miejsce, gdzie marnuje się chyba najwięcej pieniędzy: głównie przez kupowanie niepotrzebnych rzeczy i wyrzucanie jedzenia. Jak tego uniknąć i zaoszczędzić w kuchni? Mam dla Was listę praktycznych rad!
Najnowsze badania Opublikowane badanie w czerwcu 2012 na łamach “Pediatrics”, pokazuje,...
Historia czekolady sięga 2,5 tysiąca lat. Czekolada uzyskiwana z nasion kakaowca, uprawiana była przez plemię Olmeków zamieszkujących Amerykę Środkową. W późniejszych czasach wiedza o uprawianiu kakaowców przekazana została Majom. Już wtedy znane były lecznicze właściwości czekolady. Wykorzystywano...
Nierzadko stosowane w naszym pożywieniu ‘’E” to także barwniki, aromaty i regulatory kwasowości – w każdym razie produkty sztuczne, uzyskiwane w laboratoriach. Ich zastosowanie w produktach jest pod nadzorem, dlatego mogą pojawiać się na półkach w naszych sklepach. Jednak...