Czy kucharka musi być gruba? W zasadzie nie musi, ale w sumie rzadko spotkać można szczupłe kucharki. =,Czy kucharka musi być gruba? Nie widzę związku szczerze mówiąć :),Czy kucharka musi być gruba? Nie musi. Wystarczy spojrzeć może nie na kucharki ale na blogerki kulinarne, w większości...
Czy kucharka musi być gruba? Jakoś tak się utarło że kucharz musi wyglądać. Kojarzy się z dobrym jedzeniem bo na pewno lubi dobrze jeść a szczupły na pewno jest znerwicowany .. rudy złośliwy.. Z potarganymi włosami to na pewno marzyciel. Takie mamy utarte slogany wobec innych ludzi. Choć w każdym...
Czy kucharka musi być gruba? Bo jak to od chudej to pewnie nie smaczne.. Fryzjerka z ładną fryzurką, kosmetyczka z idealną cera a kominiarz cały w sadzy bo inaczej wyjdzie na to że nic nie robi.
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj upiekłam drożdżowe pierożki z wytrawnym nadzieniem. ,Klub Tradycyjnych Kucharek. Wszystko takie...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Przed świętami reaktywuję wątek. I zapraszam na zajęcia.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Super wątek
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj o ziemniakach. W sklepach od dłuższego czasu są w sprzedaży nibymłode ziemniaki. Zagraniczne!!!!W smaku są byle jakie. Stare też są do niczego! Ale...wypatrzyłam na rynku ziemniaki, które jadłam w Holandii. Są z wierzchu bardzo różowe , w środku kremowe. Po ugotowaniu...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj zrobiłam mizerię. Myślałam, że wszyscy tak robią. I kiedyś okazało się , że nie. Ciekawa jestem jak tę prostą surówkę Wy przyrządzacie?Co nas nie zniszczy , to nas wzmocni.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Ja do mizerii zamiast śmietany...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Minął tydzień. a wy kochane kuchareczki nic nowego nie gotowałyście. Ja też nie, bo robiłam szybkie dania i przed telewizor lub kompa ze zrozumiałych względów. Myślę , że po niedzieli rozwiniemy skrzydła.,Klub Tradycyjnych Kucharek. Babcia...
Klub Tradycyjnych Kucharek. jkm napisał 2010-04-07 14:11:34 a indyczka pieczona wyszła wyśmienicie i piekła się tylko 3 h 20 m natarłam...
Klub Tradycyjnych Kucharek. A dzisiaj zrobiłam sobie aromatyzowaną oliwę z oliwek . Taką do letnich sałatek. Do oliwy z oliwek z "Biedronki" dodałam na litr oliwy 2 duże ząbki czosnku, gałązkę tymianku, dwa listki bazylii, kilka listków oregano i mięty. Butelkę zamknęłam i niech sobie kilka...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Próbujcie, bo naprawdę warto :)A dziś na tapecie u mnie grochówka (po raz pierwszy w życiu robię). Mam przepis z gazety, ale trochę go zmodyfikuję, bo brak w nim kilku, moim zdaniem najlepszych składników ;) Jak wyjdzie, dam znać. ,Klub...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Zrobiłam dzisiaj kalafiora inaczej. Ugotowałam tak na półtwardo. Podzieliłam na małe różyczki. Dodałam szczypiorek , pokrojone orzechy laskowe, majonez sół i pieprz. Sałatka smakowała wspaniale. Polecam. To taka sałatka typu "fantazja na dzisiaj",Klub Tradycyjnych Kucharek....
Klub Tradycyjnych Kucharek. Dzisiaj na obiad zrobiłam fasokę szparagową. A że była to przerośnięta żółta fasolka, to wysypałam nasionka a tą bez włókien pokroiłam na trzy częsci. Dodałam trybulkę, ząbek czosnku, dużo koperku i oliwę z oliwek. I miała być feta. Ale zapomniałam się i posoliłam sałatkę....
Klub Tradycyjnych Kucharek. I znów dzisiaj upiekłam drożdżowe pierożki. Tym razem z mięsem drobiowym z rosołó i pieczenia. A w tle drugi garniec małosolnych ogóreczków.
Klub Tradycyjnych Kucharek. Tak jak kilka dni temu obiecałam podaję przepis na "dzyndzałki" Ciasto: 1 kg mąki, 1 jajko, 0,5 litra ciepłej wody. Nadzienie: %% dag wołowiny miękkiej, 75 dag łoju wołowego( ja dodaję słoninkę może być wędzona),...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Ciasto prawie biszkoptowe ale z dodatkiem masła. Truskawki lekko zagotowane z 2 szklankami wody. Gdy lekko się zagotują , należy odstawić i dodać 2 galaretki. Odstawić do zastygnięcia. Wyłożyć na ostygnięte ciasto. Smietankę 30 % ubić z dwiema rozpuszczonymi łyżeczkami żelatyny,...
Klub Tradycyjnych Kucharek. Marcin1984 (2011-03-21 08:21:23) W sobotę znalazłem w internecie przepis na zupę serową. Zrobiłem i...
Klub Tradycyjnych Kucharek. W sobotę znalazłem w internecie przepis na zupę serową. Zrobiłem i jestem bardzo zadowolony, dlatego polecam:Składniki:- 3 trójkąciki serka topionego,
Klub Tradycyjnych Kucharek. Jako jeden z nielicznych kucharzy męskich, chciałem się z Wami podzielić przepisem, na bardzo proste, ale super smaczne (moim zdaniem) danie
Klub Tradycyjnych Kucharek. mój ulubiony sposób przyrządzania fasolki po bretońsku