Jaki cukier? "Cukier to cukier – stwierdza Grażyna Skiba, dietetyk. Zawsze lepiej go zastąpić warzywami i owocami, a w postaci białego, krystalicznego produktu zjadać jak najmniej. A herbatę lepiej słodzić miodem." Uważa się, że bardziej korzystny dla organizmu jest cukier ciemny – trzcinowy...
Cukier biały, brązowy a może inny...? Jeżeli masz złudzenie, że zdrowo się odżywiasz, bo przestałaś słodzić białym cukrem, a kupujesz brązowy- jesteś w błędzie. Nie Ty jedna. Nawet popularne magazyny dietetyczne dały się nabrać i całkiem niedawno, opisując dietę makrobiotyczną, wskazywały...
Aspartam - co o nim wiecie? Mam do Was pytanie....od kilku miesięcy jestem na diecie, w związku z czym ograniczam węglowodany. Stąd zastępuje cukier słodzikiem w postaci aspartamu, ale coraz wiecej doszukuję się informacji w sieci o jego szkodliwości...wiecie coś na...