Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym    
 
    
        Wieniec drożdżowy z farszem łososiowo-serowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - 250 g mąki                                              
- 100 g masła                                             
- 30 g drożdży                                            
- 2 jajka                                                   
- 2 łyżki śmietany 18%                                  
- 1 łyżka mleka                                                  
- ¼ łyżeczki cukru                                                 
- sól do smaku
Farsz:
- 200 g filetu z łososia                                  
- 150 g sera żółtego               
- ½ pęczka koperku                                               
- ½ świeżej , czerwonej papryki                
- sól, pieprz do smaku
- sezam czarny lub biały do posypania
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Drożdże rozkruszyć z cukrem, odrobiną mąki i mlekiem i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Masło posiekać z resztą mąki, dodać sól, jedno całe jajko, jedno żółtko, śmietanę i wyrośnięte drożdże. Zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Łososia pokroić w centymetrową kostkę, dodać pokrojony w  drobną kostkę ser, paprykę świeżą i posiekany koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta rozwałkować podłużny placek na grubość pół centymetra. Na środku położyć farsz i zwinąć, brzegi smarując białkiem jajka. Uformować wieniec, ułożyć na blaszce, posmarować całość roztrzepanym białkiem i posypać sezamem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 40 minut.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.