Pieczona karkówka. - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Pieczona karkówka.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	600g karkówki
•	1 biała cebula
•	1 czerwona cebula
•	1 papryka czerwona
•	2-3 ząbki czosnku
•	3-4 garście startego sera żółtego
•	Keczup
•	Majonez (4 czubate łyżki)
•	Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany)
•	Zioła prowansalskie
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
-  Karkówkę pokroić na kotlety, lekko rozbić do grubości około 1cm. Każdy przyprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Cebule i paprykę pokroić w paseczki.
- Czosnek pokroić w drobną kosteczkę.
- Naczynie żaroodporne wysmarować majonezem, na to ułożyć karkówkę. Każdy kotlet posypać pokrojonym czosnkiem i cebulami. Cebule delikatnie przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami prowansalskimi.
- Na cebule położyć pokrojoną paprykę i całość zalać keczpem.
- Wstawić do piekarnika i zapiekać 40- 60 minut w 180 stopniach.
- Na 10 minut przed końcem smażenia posypać serem i ziołami prowansalskimi.
- Podawać z ziemniakami lub ryżem.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.