Pieczona karkówka.
Składniki
•	600g karkówki
•	1 biała cebula
•	1 czerwona cebula
•	1 papryka czerwona
•	2-3 ząbki czosnku
•	3-4 garście startego sera żółtego
•	Keczup
•	Majonez (4 czubate łyżki)
•	Przyprawy (sól, pieprz, papryka, czosnek granulowany)
•	Zioła prowansalskie
Sposób przyrządzenia
-  Karkówkę pokroić na kotlety, lekko rozbić do grubości około 1cm. Każdy przyprawić z obu stron solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Cebule i paprykę pokroić w paseczki.
- Czosnek pokroić w drobną kosteczkę.
- Naczynie żaroodporne wysmarować majonezem, na to ułożyć karkówkę. Każdy kotlet posypać pokrojonym czosnkiem i cebulami. Cebule delikatnie przyprawić solą i pieprzem, posypać ziołami prowansalskimi.
- Na cebule położyć pokrojoną paprykę i całość zalać keczpem.
- Wstawić do piekarnika i zapiekać 40- 60 minut w 180 stopniach.
- Na 10 minut przed końcem smażenia posypać serem i ziołami prowansalskimi.
- Podawać z ziemniakami lub ryżem.