Opublikowany przez: Kasia P. 2014-07-04 23:27:43
Jak się okazuje przepisów na ogórki małosolne, tak popularny wakacyjny, słony przysmak, jest bardzo wiele. Wybrałyśmy przepis tradycyjny, ale mamy też coś specjalnego dla eksperymentatorek. Czy będziecie na tyle odważne, by wypróbować zarówno pierwszy, jak i drugi przepis?
Ogórki małosolne – przepis tradycyjny
Składniki:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
goosiak4 2016.06.05 07:05
Muszę w najbliższym czasie zrobić, więc skorzystam z tego przepisu.
93.176.*.* 2015.03.17 21:09
Kasiu ja dodaję dużo liści chrzanu i owoce czarnej porzeczki. I jeszcze jedno ogóreczki muszą być małe. Przyznam się, że nie mając czasu szukałem czegoś gotowego a bardzo podobnego do robionych małosolnych. W Kielcach znalazłem ogórki małosolne z Pińczowa firmy Gomar - bardzo dobre ale zostaję przy Twoim przepisie :)
83.12.*.* 2014.07.07 13:34
Moja babcia wlewa barszczyk z butelki lub na wierzch kladzie kromke ciemnego chleba na zakwasie, dzieki temu ogorki szybciej kisna. Kiedy juz zjemy cale ogoreczki, nie wylewa calej wody, do kolejnego kiszenia dodaje troche zalewy z poprzednich ,wtedy tez szybciej nastepuje proces kiszenia :)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.