Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Kasia P. 2014-02-12 14:26:45
Mit 4: Woda filtrowana nie zawiera minerałów
Fakt: Podczas procesu filtracji woda kranowa oczyszczana jest z substancji pogarszających ej zapach, smak oraz barwę. Usuwany jest tylko nadmiar wodorowęglanu wapnia i magnezu odpowiedzialny za powstawanie kamienia kotłowego w procesie gotowania. Przefiltrowanej wody nie da się porównać z wodą destylowaną, która jest całkowicie zdemineralizowana
i nie jest przeznaczona do picia.
Mit 5: Dzbanki filtrujące wykonane są ze zwykłych tworzyw sztucznych
Fakt: Dzbanki filtrujące Dafi wykonane są z atestowanych tworzyw sztucznych, które nie zawierają niebezpiecznego związku chemicznego BPA (bisfenoli typu A), mogącego negatywnie oddziaływać na zdrowie. Wszystkie dzbankowe systemy filtrujące Dafi posiadają atest PZH, pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie, niemiecki Certyfikat LGA oraz Certyfikat Instytutu Standardów Izraela.
Mit 6: Woda butelkowana jest zdrowsza od wody kranowej
Fakt: Przefiltrowanie wody kranowej przy użyciu filtrów Dafi sprawia, że jakością nie ustępuje ona wodzie butelkowanej, a nawet niejednokrotnie ją przewyższa. Wody butelkowane również podlegają procesowi filtracji. Należy pamiętać, że woda z wodociągów musi spełniać wymogi sanitarne, w związku z tym jedyne, co może utrudniać jej bezpośrednie spożycie to niewłaściwy smak i zapach. Filtry Dafi eliminują chlor, zanieczyszczenia wytrącane z instalacji wodociągowych oraz usuwają nadmiar wodorowęglanu wapnia i magnezu. Wynikiem tego jest uzyskanie czystej i zdrowej wody.
Partnerem artykułu jest:
Sonia 2014.02.21 13:55
Ja mam dzbanek filtrujący DAFI i jestem z niego bardzo zadowolona;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.