10 dag cukru, 
15 dag margaryny, 
jajko, 
25 dag mąki, 
1/2 łyżeczki cynamonu, 
3 goździki, 
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 
3 kulki ziela angielskiego, 
5 nasion kardamonu, 
1/2 łyżeczki imbiru, 
5 dag orzechów włoskich, 
2 łyżki płatków migdałowych.
Wszystkie przyprawy zmiksować w blenderze. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajko oraz zmiksowane przyprawy. Orzechy i płatki migdałowe zmiksować z blenderze. Stopniowo dodawać mąkę oraz zmiksowane orzechy. Zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć na godz. do lodówki. Następnie rozwałkować ciasto, podsypując w razie potrzeby mąką. Foremką do ciasteczek wycinać gwiazdki. Piec ok. 10-12min w temp. 180st. Ostudzić na kratce i polukrować. Można ozdobić cukrowymi perełkami.