Nalewka z dzikiej róży - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Nalewka z dzikiej róży
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1/2 kg owoców dzikiej róży (zebranych po pierwszych przymrozkach)
30 dag cukru
150 ml spirytusu 95% alk.
1/4 l wódki 40% alk.                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Owoce oczyść, usuń nasiona, umyj i osusz. Włóż do słoja, zasyp cukrem i postaw w ciepłym miejscu, aby puściły sok. Co 2-3 dni potrząsaj słojem. Po 2 tyg. wlej, zakręć słój i zostaw na następne 2 tygodnie, co kilka dni wstrząsając. Zlej, przecedź i wlej do butelki. Po 2 miesiącach nalewka nadaje się do picia.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.