Lody bananowe - przepis. Przepisy na Desery zimne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Lody bananowe
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2/3 szklanki białego wytrawnego wina 
15 dag cukru 
30 dag bananów 
2 łyżki likieru Maraskino 
sok z cytryny do smaku 
2 białka 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wino zagotować z cukrem, wystudzić. Banany umyć, obrać ze skórki i rozbić w blenderze. Wymieszać z syropem, likierem, sokiem z cytryny i ubitą na sztywno pianą z białek. Następnie wlać do metalowej miski, przykryć folią aluminiową i wstawić na 2-3 godziny za zamrażalnika. Od czasu do czasu masę należy przemieszać. Podawać w pucharkach, gdy masa zgęstnieje. Udekotować czekoladą, śmietaną i kawałkami owoców.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.