Domowy rosołek - przepis. Przepisy na Zupy czyste, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        30dkg chudej wieprzowiny
2 udka
1 porcja rosołowa(zamiast udek i porcji może być pół kurczaka)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek pora, najlepiej białą część
2 listki selera lub kawałek korzenia
kawałek kapusty włoskiej( lub zwykłej)
2 listki magi
2 duże ząbki czosnku
małą cebulkę
sól
liść laurowy
pieprz w ziarnkach
ziele angielskie
słodka papryka w proszku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mięso wołowe umyć i zalać zimną wodą (ok 3 litry), gdy się zagotuje zebrać szumowinę, dać sól, listek laurowy, kilka ziarek pieprzu, ćwierć łyżeczki papryki w proszku ( dla ładnego koloru ) i gotować ok 40 minut. Potem dać kurczaka, liść magi, seler, marchew i pietruszkę pokrojone w słupki, kapustę i pora obwiązane razem białą nitką, czosnek lekko nacięty na końcach i cebulkę przekrojoną na pół i spaloną nad ogniem. Gotować na małym ogniu ok 60 minut.
Taki rosół najbardziej smakuje z domowym makaronem i drobno posiekaną natką pietruszki.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.