Łatwy biszkopt - przepis. Przepisy na Biszkopty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Łatwy biszkopt
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 kostka masła (200g)
1 szkl. cukru (proponuję niecałą)
2,3 szkl. mąki
4 jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
olejek waniliowy lub śmietankowy
Masa: wedle uznania, np. gotowa Delecty
Polewa gotowa i kolorowa posypka lub polewa robiona.
Składniki na polewę białą:
łyżeczka margaryny do smażenia i pieczenia
tabliczka białej czekolady
dwie łyżki wody                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Masło utrzeć z cukrem. Nadal ucierając stopniowo dodajemy 4 jajka i ubijamy mikserem jeszcze ok. 5 min. 
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i olejek. Mieszamy wszystkie składniki.
Wykładamy ciasto do formy i pieczemy ok. 30-40 minut, w temp. 180 stopni.
Po wystygnięciu przekładamy ciasto masą. polecam truskawkową lub owoce leśne.
Ciasto mozna oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić polewą i posypką.
Biała polewa:
W rondelku na małym gazie rozpuszczamy łyżeczkę z górką margaryny w dwóch-trzech łyżkach wody. Kruszymy tabliczkę białej czekolady i ciągle mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia jej. Od razu polewamy ciasto.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.