70 dag mostka cielęcego 
1 łyżka musztardy 
Farsz: 
3 szklanki porów pokrojonych w plasterki 
3 szklanki pieczarek pokrojonych na kawałki 
2 łyżki oliwy 
1/2 szklanki pokruszonego świeżego chleba 
1/2 szklanki startego parmezanu 
1/4 szklanki posiekanej natki 
tymianek, sól i pieprz do smaku 
Rozgrzać oliwę, usmażyć pory i pieczarki. Przyprawić do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. Odstawić, przestudzić. Dodać pokruszony chleb, parmezan i natkę, wymieszać. 
Cielęcinę delikatnie rozbić tłuczkiem na grubość 1 cm.  Posolić, popieprzyć, posmarować musztardą. Na mięsie rozłożyć równomiernie farsz, ściśle zrolować i następnie związać bawełnianą nitką lub spiąć wykałaczkami. 
Piec roladę pod przykryciem, w temperaturze 200 stopni około godziny, co pewien czas podlewając wodą, a potem wytworzonym sosem. 
Podawać z ziemniakami pieczonymi lub z wody i z surówkami.