Ciasto: 
500 g mąki
100 g masła 
80 g drobnego cukru
2 żółtka
sól
2 łyżki rumu
skórka z połowy cytryny
40 g drożdży 
220 ml mleka 
olej do smażenia 
Lukier: 
200 g cukru pudru 
3 łyżki soku z cytryny 
czerwony barwnik spożywczy 
50 g mlecznej czekolady 
owoce kandyzowane 
kolorowe i srebrne perełki cukiernicze 
Wymieszaj mąkę, pokrojone w kawałki masło, cukier, żółtka, szczyptę soli, rum i skórkę z cytryny. Dodaj rozkruszone drożdże i zalej letnim mlekiem. Wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. 
Wyrób gładkie, nielepiące się ciasto i znów odstaw aby wyrosło. Rozwałków potem na płat o grubości 1 cm i foremką powykrawaj z niego kółeczka. 
Porozkładaj na papierze do pieczenia, oprósz mąką i znów odstaw do wyrośnięcia. 
W rondelku z ok. 2 cm warstwą oleju podsmaż kółeczka, aż do przyrumienienia. 
Utrzyj polewę z cukru pudru, soku z cytryny i 2 łyżeczek gorącej wody. 
Połowę polewy zafarbuj barwnikiem na różowo. Rozpuść czekoladę. Udekoruj pączki. 
Lukier posyp perełkami.