Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki  - przepis. Przepisy na Zupy zagęszczane, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki     
 
    
        Żurek wielkanocny z grzankami i chipsami z szynki 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (na 4 porcje):
•	Żurek Krakus na naturalnym zakwasie –1 litr (1 karton).
•	kromki jasnego chleba – 4 sztuki
•	szynka w plastrach – 8 sztuk
•	masło klarowane – 2 czubate łyżki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Chleb kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym.
Plastry szynki zwijamy w rulonik i pieczemy około 7-8 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Żurek wlewamy do garnuszka, dodajemy suszony majeranek, podgrzewamy i rozlewamy na talerze. Podajemy z grzankami i chipsami z szynki.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.