•	6 kromek chleba tostowego firmy,
•	1 litr bulionu drobiowego
•	300g serka topionego
•	100g chudego boczku
•	2 cebule
•	3 ząbki czosnku
•	Świeża pietruszka
•	Oliwa
•	Łyżeczka kurkumy
•	Sól, pieprz
Siekamy cebulę, boczek kroimy na mniejsze kawałki i przeciskamy czosnek przez praskę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę, czosnek i boczek. W rondelku podgrzewamy przygotowany wcześniej bulion. Dodajemy do niego serki topione i powoli mieszamy. Gdy serki całkowicie się rozpuszczą dodajemy podsmażoną cebulę i czosnek. Gotujemy jeszcze przez chwilę, a całość doprawiamy kurkumą, solą i pieprzem. Chleb kroimy na małe kostki, wykładamy na blachę i podpiekamy w piekarniku. Gdy zupa będzie gotowa nalewamy do miseczek, przystrajamy grzankami oraz listkami świeżej pietruszki.
Smacznego!