Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym    
 
    
        Tartaletki z dyniową pastą i jajkiem przepiórczym
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        	opakowanie tartaletek (np. Dan Cake)
	dynia 500g
	cebula 1 średnia
	pomidory suszone z zalewy 3 sztuki
	2 łyżki oleju z zalewy pomidorów
	½  łyżeczki suszonego imbiru
	½ łyżeczki gałki muszkatołowej
	½ łyżeczki płatków chilli
	sól do smaku
	jajko przepiórcze ugotowane na twardo
	150 ml wody
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Dynię i cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pozostałe składniki oraz sól do smaku. Następnie podlać wodą i poddusić 5-6 minut. Całość zmiksować. Pastę ostudzić i nałożyć do tartaletek, a na wierzch położyć połówkę jajka przepiórczego. Udekorować świeżymi ziołami. Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.