Penne z tuńczykiem - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Penne z tuńczykiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        320 g makaronu penne
1 puszka pomidorów krojonych 
1 opakowanie zielonych oliwek bez pestek 
2 słoiki tuńczyka w oliwie
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
parmezan
2 łyżki oliwy                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rozpocznij gotowanie makaronu. Na oliwie zeszklij cebulę, dodaj czosnek, chwilę przesmaż. Dodaj pomidory, oliwki i tuńczyka. Duś kilka minut, a następnie wymieszaj z ugotowanym uprzednio al dente makaronem. Posyp gotowe danie na talerzu tartym parmezanem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.