Gazpacho - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Gazpacho
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        -    6 dużych, dojrzałych pomidorów
-   1 duży ogórek (lub 2 średnie)
-   1 średnia czerwona cebula, posiekana
-    3 ząbki czosnku, posiekane
-   4 do 6 łyżek octu winnego z czerwonego wina
-    75 ml oliwy z oliwek
-   Grzanki lub świeży chleb z chrupiącą skórką
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                
- Obrać wszystkie pomidory i usunąć pestki, trzymając pomidory nad miseczką, aby nie stracić soku.
 
- Jeśli ogórek jest organiczny - zostawić skórkę. Jeśli nie - obrać go. Usunąć nasiona i z grubsza posiekać ogórek.
 
- Zmiksować miąższ pomidorów i ogórka wraz z cebulą, czosnkiem i octem balsamicznym.
 
- Dodać oliwę i doprawić solą i pieprzem. Znów zmiksować.
 
- Wstawić gazpacho do lodówki i wyjąć na co najmniej 30 minut przed podaniem. Podawać z grzankami lub ze świeżym chlebem.
 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.