Wielkanocny mazurek kajmakowy
Składniki:
Ciasto:
    300 g mąki pszennej
    200 g kostki do pieczenia KASIA
    100 g cukru pudru
    1 jajko
 
Przełożenie:
 
    słoik dżemu z czarnej porzeczki
Kajmak:
    1 szklanka mleka 3,2%
    10 łyżek cukru
    60 g kostki do pieczenia KASIA
    lub gotowa masa kajmakowa
 
Do dekoracji:
 
    wiórki kokosowe
    suszone morele
    posypka czekoladowa
    kolorowe lentilki
 
Kajmak: Mleko gotuję z cukrem na średnim ogniu co jakiś czas mieszając aż do zgęstnienia i lekkiego zbrązowienia. Na koniec dodaję 60 g Kasi, mieszam do połączenia. Gorący kajmak wykładam na wierzch ciasta, rozprowadzam łyżką.
 Wierzch dekoruję wiórkami kokosowymi, suszonymi morelami, posypką czekoladową oraz kolorowymi lentilkami. Ciasto najlepsze jest po 1 - 2 dniach od przygotowania.
Oto foteczka mojego mazurka w kształcie pisanki:
Zobacz więcej: http://www.familie.pl/Forum-18-351/m1104182-999,Konkurs-Swiateczne-wypieki-przepisy.html#ixzz2zMpMByaq