Karkówka inaczej. - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Karkówka inaczej.
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 kg karkówki.
1 kg młodych ziemniaków
1 peczek młodej włoszczyzny i dodatkowo kilka młodych marchewek.
2 garście fasolki szparagowej
2 kalarepki
1 młoda cebula i ząbek czosnku
sól i pieprz ziołowy do smaku. 
Koperek lub zielona pietruszka do posypania gotowej potrawy.                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Karkówkę pokroić w dużą kostkę , posypać pieprzem, solą , dodać trochę oleju i wymieszać. Przykryć i przetrzymać w lodówce . Można nawet całą noc. 
Wrzucić mięso do brytfanny, dodać  ziemniaki pokrojone w grubą kostkę i oczyszczone i pokrojone grubo warzywa.
Przykryć pokrywką i dusić w piekarniku około 2 godzin.
Po wyłożeniu na talerze posypać koprem albo zieloną pietruszką. 
Smacznego!!!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.