na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
           na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach    
 
    
          na Wielkanoc-Biała kiełbasa w porach
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 kg surowej białej kiełbasy
1 kg. porów
olej
sól, pieprz                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Kiełbasę w całości  trzeba obsmażyć z każdej strony na rozgrzanej patelni.
2. Pokrojone w półkrążki pory (tylko biała część) dusić z odrobiną soli i pieprzu w garnku (w czasie gotowania podlać odrobiną wody).
3. Kiedy por będzie już prawie miękki, dodać do niego podsmażoną kiełbasę i dusić pod przykryciem ok.20 min, w tym czasie dobrze jest poprzekłuwać widelcem kiełbasę, by puściła soki lub ponacinac wczesniej
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.