Lasagne - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        400 g mielonej wołowiny 
cebula 
2 ząbki czosnku
łyżka masła 
łyżka oleju rzepakowego
pomidory z puszki (około 400 g)
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 kostki rosołowe
szczypta pieprzu 
500 g twarogu 
szklanka czarnych oliwek (bez pestek)
6 płatów makaronu razowego lasagne
200 g tartego sera                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Rozgrzej piekarnik do 225 stopni. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Wołowinę i cebulę z czosnkiem usmaż na maśle i oleju. Wymieszaj pomidory i koncentrat pomidorowy, posyp je pieprzem i zagotuj razem z kostkami rosołowymi. Wymieszaj to z twarogiem i oliwkami. Przekładaj mięso z sosem i płatami makaronu lasagne w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym. Posyp tartym serem. Piecz w piekarniku około 30 minut. Podawaj z surówką.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.