Opublikowany przez: monika.g 2015-11-04 13:08:00
Pierniczki po upieczeniu są miękkie i pyszne - można je więc piec w dniu podawania i od razu jeść, będą wtedy cały dzień miękkie i pachnące. Jeśli chcemy wcześniej upiec pierniczki już na Boże Narodzenie to możemy je piec nawet 4 tygodnie przed świętami. Aby nie stwardniały należy włożyć je do szczelnie zamkniętego pojemnika. Pierniczki szybciej zmiękną jeśli będzie ich w pojemniku dużo.
(Pixbay.com @ Prosty przepis na pierniczki)
Pamiętaj też żeby ciasta na pierniczki nie rozwałkowywać zbyt cienko, bo wtedy ciastka będą po upieczeniu chrupiące, ale szybko stwardnieją i staną się suche. Jeśli natomiast ciasto będzie grubsze to pierniczki będą bardziej puszyste i dłużej pozostaną miękkie.
Prosty przepis na pierniczki
Składniki:
Polewa lukrowa:
Wykonanie KROK PO KROKU:
Prosty przepis na pierniczki sprawia, że ciastka pozostają miękkie przez wiele tygodni.
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Ciasta świąteczne dla dzieci>>
WIĘCEJ PRZEPISÓW SZUKAJ TUTAJ>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Sonia 2015.11.09 07:37
Tak smakowicie wyglądają, że chyba się skuszę;)
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.