Artykuł promocyjny
Opublikowany przez:
Kasia P.
2015-06-25 14:55:33
Od ponad 70 lat Mead Johnson Nutrition rozwija wiedzę w zakresie prawidłowego żywienia niemowląt z alergią na krowie mleko, ulepszając i wprowadzając innowacyjne produkty w tym zakresie.
„Wnioskując po ilości obejrzanych nagrań w krótkim czasie od uruchomienia kanału – Nutramigen LGG Poland - był on bardzo potrzebny rodzicom. Jesteśmy bardzo zadowoleni , że możemy zaoferować informacje, które odpowiadają na pytania i obawy rodziców dzieci z alergią na białka mleka krowiego. Uważamy, że rodzice powinni jak najwięcej wiedzieć o potrzebach żywieniowych swojego dziecka, dlatego też staramy się wspierać ich poprzez dzielenie się wiedzą i budowanie świadomości o alergii na biała mleka krowiego. Rodzice powinni mieć dostęp do przydatnych i opartych na faktach informacji o produktach i postępowaniu dietetycznym, aby świadomie decydować co jest najlepsze dla ich dzieci.” – komentuje dr Bożena Rutkowska, Kierownik Marketingu Medycznego Mead Johnson Nutrition Polska.
Uruchomiona została także strona www.nutramigen.info.pl, gdzie rodzice znajdą zarówno odpowiedzi na nurtujące ich pytania i wątpliwości dotyczące alergii na białka mleka krowiego, a także wiele praktycznych porad, takich jak: rozszerzanie diety dziecka z alergią, rozpoznawanie produktów żywnościowych zawierających alergeny czy przepisy na dania dla dzieci z użyciem preparatu mlekozastępczego jako bazy.
Alergia na białka mleka jest najczęściej występującą u niemowląt alergią pokarmową i budzi wiele niepokoju oraz pytań rodziców. Niemowlęta z alergią pokarmową wymagają szczególnej troski, a także konsekwentnego postępowania dietetycznego pod opieką lekarza. Nutramigen jest pierwszym na świecie preparatem zawierającym hydrolizat kazeiny, stworzonym z myślą o prawidłowym żywieniu niemowląt z alergią na białka mleka krowiego. Jego pierwsza wersja została opracowana 70 lat temu. Od tego czasu przeprowadzono wiele ważnych badań, które stale potwierdzają jego skuteczność. W badaniu opublikowanym przez prestiżowy Journal of Pediatrics wykazano, że znacznie więcej dzieci z alergią na białka mleka krowiego karmionych preparatem zawierającym hydrolizat kazeiny z Lactobacillus rhamnosus GG (LGG), wykształciło doustną tolerancję w wieku 12 miesięcy w porównaniu do dzieci karmionych innymi badanymi preparatami.*
*produkty oceniane w badaniu (1) obejmowały hydrolizat kazeiny (bez LGG), hydrolizat ryżowy, preparaty sojowe oraz preparaty aminokwasowe.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!