Opublikowany przez: Redakcja F. Redakcja 2023-06-26 15:09:22
Autor zdjęcia/źródło: Jak zrobić pomidorową z rosołu/ zdjęcie Freepik
Codzienne przygotowanie obiadu dla całej rodziny może być nie lada wyzwaniem. Wymyślanie menu, które spodoba się wszystkim, a do tego czasem z ograniczonym budżetem. Dlatego dobrze znać sposoby, które pomogą nam wyczarować całkiem nowe danie, zrobione na bazie tego, które już mamy. Na przykład jak zrobienie pomidorowej z rosołu.
Jeśli zostaje Ci sporo rosołu na kolejny dzień, możesz prosto przerobić go na zupę pomidorową. Taki obiad na pewno spodoba się dzieciom, a Tobie zajmie naprawdę kilka minut. Jak zrobić pomidorową z rosołu? Najpierw zbierz z zimnego rosołu tłuszcz, który osadził się na powierzchni, bo zupa będzie zbyt tłusta i niesmaczna. Następnie zacznij rosół podgrzewać. Aby zrobić pomidorową z rosołu możesz w trakcie podgrzewania zupy dodać do niej przecier pomidorowy, passatę, albo najlepiej świeże, zblendowane pomidory bez skórki.
Robiąc pomidorową z rosołu, zupę należy zagotować i pogotować około minuty, dwóch. Jeśli lubisz pomidorową ze śmietaną, dodaj ją do zupy mieszając uprzednio śmietanę z kilkoma łyżkami pomidorowej.
W podobny sposób możesz zrobić także kilka innych dań, z produktów, które zostają z poprzedniego dnia. Pyszna będzie na przykład makaronowa zapiekanka, z makaronu pozostałego z zupy. Dobrze smakuje także kluski z ziemniaków, czy kotlety z mięsa z warzywami z rosołu. Pamiętaj także, że większość produktów możesz zamrozić i wykorzystać w późniejszym czasie.
CZYTAJ TEŻ >> Czy można się opalać na balkonie? Zdziwisz się!
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.