Dlaczego pełnoziarnisty makaron tak szybko znika z talerza? - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Dlaczego pełnoziarnisty makaron tak szybko znika z talerza?

Dlaczego pełnoziarnisty makaron tak szybko znika z talerza?

Autor zdjęcia/źródło: Makaron pełnoziarnisty - idealny dla wielbicieli zdrowego stylu życia, fot.: Lubella

Pełnoziarniste makarony zyskują coraz więcej zwolenników. Teraz mają jeszcze lepszy, delikatniejszy smak. Poznaj nowe makarony Pełne Ziarno od Lubelli!

Pełnoziarniste makarony już przekonały do siebie wielkie grono smakoszy, ale będzie ich jeszcze więcej! Teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, bardziej delikatny smak, który zachwyci nie tylko fanów makaronów pełnoziarnistych, ale także tych, którzy swoją przygodę z tym smakiem dopiero rozpoczynają. W nowej, lepszej odsłonie Pełnego Ziarna od Lubelli znajduje się kilka wariantów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie.

Delikatniejszy smak, jaśniejszy kolor

Lubella Pełne Ziarno zmienia się – od teraz makarony Pełne Ziarno od Lubelli mają nowy, lepszy smak, a po ugotowaniu makaron jest jaśniejszy. W czym tkwi sekret Pełnego Ziarna od Lubelli? Makaron Lubella Pełne Ziarno ma teraz jeszcze cieńszą strukturę, co powoduje, że jest delikatniejszy. Cała tajemnica lepszego, delikatniejszego smaku tkwi w doskonałej jakości zbożu oraz specjalnym sposobie mielenia ziaren, a Lubella zna się na tym jak nikt inny. Ma ponad 130 lat doświadczenia i tradycji, a młyn Lubelli w Lublinie należy do najnowocześniejszych w Europie. Nic więc dziwnego, że kiedy tylko na stole pojawi się danie z Lubella Pełne Ziarno – od razu szybko znika!

Zboże, minerały, energia

Lubella Pełne Ziarno to niezmiennie źródło tych samych niezbędnych minerałów oraz gwarancja 100% naturalnych składników. Makarony od Lubelli zawierają węglowodany, które mogą wpływać na uzupełnienie glikogenu w tkance mięśniowej. Są też źródłem białka, które może mieć pozytywny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, a także przyczyniać się do wzrostu masy mięśniowej i pomagać w jej utrzymaniu. W makaronach pełnoziarnistych od Lubelli znajdziemy również wiele cennych minerałów takich jak żelazo, miedź, fosfor czy mangan. Jest też błonnik, który może pomóc w oczyszczaniu organizmu, nabieraniu energii i sił do działania.

7 wariantów w jeszcze smaczniejszej odsłonie

Lubella Pełne Ziarno z nowym, lepszym smakiem, to aż 7 propozycji, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. W nowej odsłonie dostępne są makarony spaghetti, penne, kokardki oraz gniazda i świderki – w nowym, delikatniejszym wydaniu będziemy mogli spróbować ich w 3 wersjach – z pszenicy, z dodatkiem orkiszu lub żyta.

Mamy dla Ciebie PRZEPIS!

Oto Lubella Pełne Ziarno świdry z wędzonym łososiem i koperkiem

Składniki na dwie porcje:

  • 150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry
  • 200 g wędzonego łososia
  • pół cebuli
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany 30 proc.
  • koperek
  • cytryna
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól

Przygotowanie:

  1. Makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.

  2. Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę.

  3. Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

  4. Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę.

  5. Dodajemy makaron Lubella Pełne Ziarno Świdry i całość mieszamy ok. 1 min.

  6. Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

 Smacznego!