Opublikowany przez:
Aleksandra Wiktoria
2015-06-29 13:47:07
De volaille
Dodane przez witaminkaa
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Odkrój od fileta polędwiczkę i rozbij filet na tyle cienko by był do zawijania, ale na tyle grubo by się masło nie wyciekło ze środka. Ułóż z szerszej strony fileta masło i zawiń dokładnie. „Pozapinaj” wykałaczkami brzegi fileta. Przypraw przyprawą do kurczaka. Jajka wymieszaj z mlekiem i tymiankiem i obtocz kotlety, pamiętaj o bokach. Następnie obtocz w bułce tartej, również pamiętaj o bokach. Smaż na gorącym tłuszczu na wolnym ogniu, długość smażenia dostosuj do grubości mięsa. Podawaj np z ziemniakami i z sałatą na słodko.
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
98.27.*.*
2015.06.30 19:33
Wszystkie dania ładne, kolorowe, z pewnością smaczne, ale czy zdrowe dla dzieci - szczególnie małych jak wspomniane w tekście 2-latki? Wszystko albo smażone (dla 2-latka?) albo makaron na słodko. O ile dla dorosłych to świetne pomysły, to jednak dla dzieci mnie nie do końca przekonują.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!