Opublikowany przez:
Monika C.
2021-05-17 12:39:17
Autor zdjęcia/źródło: Ania Starmach@instagram
Lubiana jurorka popularnego reality show o tematyce kulinarnej oraz autorka kilku książek z przepisami, kilka dni temu urodziła swoje drugie dziecko. Ania Starmach ma już córeczkę o wdzięcznym staropolskim imieniu - Jagienka, a teraz powitała na świecie synka Gustawa.
Temat powrotu do formy i sylwetki sprzed ciąży budzi wciąż wiele dyskusji. Wiele celebrytek pokazuje, jak szybko mają znowu płaskie brzuchy i “żadnych śladów” po ciąży. Często wprawia to w zakłopotanie młode mamy, którym nie udaje się to tak szybko lub zwyczajnie nie mają czasu o tym myśleć. Ania Starmach, podobnie jak blogerka Maffashion, właśnie opublikowała swoje zdjęcia, jak naprawdę wygląda kilka dni po porodzie.
Fot.: Instagram
Ania Starmach zapewnia, że: “W tym momencie mojego życia wygląd jest sprawą drugorzędną”. Świeżo upieczona mama dwójki dzieci zdecydowała się na ten wpis, ponieważ otrzymywała wiele wiadomości z pochwałami wyglądu i pytaniami jak to robi. W swoim instastory powiedziała więc: “Chciałam Wam pokazać dwie perspektywy: na wprost i z profilu”.
Fot.: Instagram
Jurorka zapewnia także, że “zgubienia” pociążowego brzuszka nie jest jej priorytetem. Wie, że jest to stan zupełnie naturalny, nie przejmuje się tym, a żeby było wygodnie nosi spodnie ciążowe z szerokim pasem.
Fot.: Instagram
Przy okazji Ania Starmach, jurorka popularnych programów kulinarnych “Masterchef” i “Masterchef Junior” podała przepis na szybką zupę z cukinii. Naprawdę szybką w przygotowaniu, bo teraz potrawy, których przygotowanie zajmuje więcej niż 30 minut są nierealne do przygotowania.
Zielona zupa krem z cukinii SKŁADNIKI:
2-3 cukinie,
Rosół/bulion (przygotowany wcześniej) lub woda
Odrobina czosnku i cebulki
Szpinak dla koloru (jeśli jest w lodówce)
Groszek ptysiowy
Cukinię pokrój z grubsza – będzie blendowana i dodaj do podsmażonej cebulki z czosnkiem. Następnie dodaj szpinak (dużo) i zalej bulionem, podgotuj ok. 15 minut i zblenduj. Zupę cukiniową możesz podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami (przyp. red.)
A Wy młode mamy, jak sobie radzicie z gotowaniem? Macie swoje ulubione i niewymagające długich przygotowań przepisy na ciepłe posiłki?
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!