1 czerwca 2009 22:16 | ID: 27231
1 czerwca 2009 22:24 | ID: 27235
1 czerwca 2009 22:26 | ID: 27236
1 czerwca 2009 23:28 | ID: 27251
2 czerwca 2009 08:15 | ID: 27266
2 czerwca 2009 09:38 | ID: 27292
Zacznijmy dzień od pełnej miseczki truskawek - zjedzone na czczo działają skuteczniej niż kawa! Dzięki obfitości fruktozy, czyli cukru prostego szybko przetwarzanego w paliwo dla organizmu, dostarczają nam naprawdę solidnej porcji energii.
Pamiętajmy tylko, by wcześniej koniecznie wypłukać truskawki pod bieżącą wodą. Dzięki temu pozbędziemy się wszelkich niechcianych chemicznych dodatków, np. resztek nawozu. To niewiarygodne, ale truskawki pasują do wszystkich ciast i deserów. Jest w tym jakaś magia. Może dlatego, że na żadne owoce nie czeka się tak jak na te?Mój ukochany sposób na truskawki to połączenie śmietankowych lodów z dobrej cukierni oraz dużej ilości owoców. Ale godne uwagi są także wszelkie słodkości z bitą śmietaną - po prostu marzenie! Jeśli mamy ochotę zrobić truskawkowe zapasy, polecam zamrażanie całych owoców lub zmiksowanego musu. Mrożone truskawki zachowują większość cennych właściwości oraz smak. Niestety, tracą jędrność. Ale i na to jest sposób. Wystarczy wrzucić zamrożone truskawki do gorącej galaretki owocowej, przygotowanej z połowy ilości wody podanej na opakowaniu. Tężejącą masę wylewamy na ciasto, np. biszkopt czy sernik na zimno. Gwarantuję, nikt się nie domyśli, że użyliśmy mrożonych owoców, a nie świeżych.
onet.pl2 czerwca 2009 19:47 | ID: 27470
3 czerwca 2009 10:16 | ID: 27620
3 czerwca 2009 17:17 | ID: 27709
3 czerwca 2009 17:23 | ID: 27713
6 czerwca 2009 17:50 | ID: 28393
6 czerwca 2009 21:28 | ID: 28455
6 czerwca 2009 21:52 | ID: 28461
6 czerwca 2009 22:22 | ID: 28464
6 czerwca 2009 22:56 | ID: 28466
7 czerwca 2009 13:27 | ID: 28523
7 czerwca 2009 13:34 | ID: 28527
7 czerwca 2009 23:08 | ID: 28653
8 czerwca 2009 09:01 | ID: 28686
8 czerwca 2009 17:42 | ID: 28854
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.