Pomocy
- Zarejestrowany: 16.02.2012, 12:24
- Posty: 645
Dziewczyny mam pytanie chciałabym zrobić fasolki po bretońsku ale jutro niemam czasu jej robic czy jak bym chciała dzis robic bez moczenia fasoli wyszła by czy bardzo długo by się gotowała
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Możesz śmiało zacząc gotować:) ja mało kiedy namaczam fasolę przed gotowaniem, po prostu wolę nienamaczaną. Nie gotuje swię duzo dłużej niż normalnie, jak namaczasz:)
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
nigdy nie gotowałam bez namaczania ...
Dosyp do gotowania troszkę sody , szybciej się ugotuje
- Zarejestrowany: 10.03.2011, 16:24
- Posty: 18894
Dosyp do gotowania troszkę sody , szybciej się ugotuje
Też o tym sposobie słyszałam. Ale sama nie stosowałam.
- Zarejestrowany: 13.10.2011, 14:48
- Posty: 7303
zawsze namaczam :) sposób babci i mamy nie zawodzi :)
- Zarejestrowany: 04.03.2013, 09:05
- Posty: 936
nie dodawajcie sody pliss! przecież to jest mega niezdrowe :D
nie dodawajcie sody pliss! przecież to jest mega niezdrowe :D
A co jest dzisiaj zdrowe? Soda spożywcza w nadmiarze nie szkodzi Piekę z dodatkiem sody pyszne placuszki i jakoś żyję Na żądanie raz mozna ...
- Zarejestrowany: 16.02.2012, 12:24
- Posty: 645
Dziękuje dziewczyny za rady fasolka się ugotowała i jest pyszna nie dodawałam zadnej sody
- Zarejestrowany: 06.01.2010, 15:15
- Posty: 112855
Dziękuje dziewczyny za rady fasolka się ugotowała i jest pyszna nie dodawałam zadnej sody
No i super:) Ja o sodzie wiem, ale nie dodaję. Jakby nie było w smaku zawsze można ją wyczuć, choćby się dosypało tylko ociupinkę.