polecam wam ...Pomysł na.... Papirus.. - Forum
Znajdź nas na

Tworzymy społeczność rodziców

Wątek: 

polecam wam ...Pomysł na.... Papirus..

74odp.
Strona 4 z 4
Odsłon wątku: 9330
Avatar użytkownika Marietka
MarietkaPoziom:
  • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
  • Posty: 28005
  • Zgłoś naruszenie zasad
6 listopada 2012 10:35 | ID: 857759

jakos zbytnio nie ciagneło mnie do zakupu ,,Pomysł na....Papirus,,


ale kupiłam , zrobiłam i ........  normalnie niebo w gębie...


polecam Wam...

Avatar użytkownika Alina63
Alina63Poziom:
  • Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
  • Posty: 18946
61
  • Zgłoś naruszenie zasad
30 grudnia 2012 19:03 | ID: 884932
alanml (2012-12-30 19:55:10)
Maniuśka (2012-12-30 19:54:09)

nie wiem czy karkówka będzie dobra, bo te przyprawy podczas samżenia się przypalają troszkę a karkówka jednak dłuższego smażenia ppotrzebuje niż kurczak. Słyszałam ze w tym bardzo dobry jest filet z łososia

Oooo łosos pycha. No mój mąż uwielbia karkówkę. Nie wiem sama. Poczekam moze ktos próbował robic karkówe w papirusie...

mój mąż nie jada drobiu . Myślałam , by ten pomysł wykorzystać do schabu . Ciekawe , czy się uda ...

Użytkownik usunięty
    62
    • Zgłoś naruszenie zasad
    30 grudnia 2012 19:06 | ID: 884939
    dagmaruffk a (2012-11-28 22:02:23)

    Nie, nie, nie.. Kupilam, zjadlam, ale.. jest jakas przyprawa, ktora mi tam nie pasuje.

    Ale za to bede robila sama w domu, ze swoimi przyprawami :)

    A myślałam,że tylko mi nie pasuje ten smak.

    Avatar użytkownika alanml
    alanmlPoziom:
    • Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
    • Posty: 30511
    63
    • Zgłoś naruszenie zasad
    30 grudnia 2012 19:07 | ID: 884940
    Alina63 (2012-12-30 20:03:42)
    alanml (2012-12-30 19:55:10)
    Maniuśka (2012-12-30 19:54:09)

    nie wiem czy karkówka będzie dobra, bo te przyprawy podczas samżenia się przypalają troszkę a karkówka jednak dłuższego smażenia ppotrzebuje niż kurczak. Słyszałam ze w tym bardzo dobry jest filet z łososia

    Oooo łosos pycha. No mój mąż uwielbia karkówkę. Nie wiem sama. Poczekam moze ktos próbował robic karkówe w papirusie...

    mój mąż nie jada drobiu . Myślałam , by ten pomysł wykorzystać do schabu . Ciekawe , czy się uda ...

    No ciekawe...ja mysle o tej kakrówce, jakbym ją ubiła na 2cm i smazyła dłuzej kontrolujac te przyprawy to czy taka cienka nie bedzie sucha i twarda?

    Avatar użytkownika alanml
    alanmlPoziom:
    • Zarejestrowany: 27.10.2009, 16:11
    • Posty: 30511
    64
    • Zgłoś naruszenie zasad
    30 grudnia 2012 19:56 | ID: 885001

    Czytam w necie i w tym papirusie to cuda mozna robic. Pomijając wspomniane tu ryby to ludzie zapiekaja np. ryż czy grzanki czy mielone.

    Avatar użytkownika Marietka
    MarietkaPoziom:
    • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
    • Posty: 28005
    65
    • Zgłoś naruszenie zasad
    1 stycznia 2013 15:00 | ID: 886166

    własnie robie ten z papryka;-)

    Avatar użytkownika etka
    etkaPoziom:
    • Zarejestrowany: 15.01.2010, 07:37
    • Posty: 2849
    66
    • Zgłoś naruszenie zasad
    1 stycznia 2013 16:08 | ID: 886214

    Moje spostrzeżenia:

    Winiary:

     Oba rodzaje są dobre. Pierś wkłada się w złożony pergamin, przez co soki z mięsa czasem uciekają na patelnię i się przypalają.

    Knorr:

     Próbowałam jeden - był ostry i bez soli. Za to w opakowaniu jest 5 torebek. Mięsko można w nie włożyć i zawinąć, przez co cała zawartość się nie wylewa. Dużym plusem jest to że marynatę robi się osobno i dopiero wkłada do torebki. 

    My dziś na kolację będziemy robili. Kupiłam ten z Knorra - wykorzystam tylko torebki, marynatę zrobię sama, taką jak lubimy. 

    Szkoda że nigdzie nie można dostać tych torebek luzem (na opakowaniu jest napisane, że są to torebki "Jana Niezbędnego") ale już w kilku dużych marketach szukałam i nie ma. 

    Pewnie też niedługo zrobię w takiej torebce łososia.  

    Avatar użytkownika anna07
    anna07Poziom:
    • Zarejestrowany: 15.01.2011, 19:28
    • Posty: 8123
    67
    • Zgłoś naruszenie zasad
    1 stycznia 2013 20:43 | ID: 886529

    Kiedyś robiłam taki i baaardzo nam smakował  {#eatingtime}

    Avatar użytkownika Marietka
    MarietkaPoziom:
    • Zarejestrowany: 29.01.2012, 20:55
    • Posty: 28005
    68
    • Zgłoś naruszenie zasad
    1 stycznia 2013 20:46 | ID: 886531
    alanml (2012-12-30 20:56:33)

    Czytam w necie i w tym papirusie to cuda mozna robic. Pomijając wspomniane tu ryby to ludzie zapiekaja np. ryż czy grzanki czy mielone.

    ooo z mielonym i ja sprobuje

    Użytkownik usunięty
      69
      • Zgłoś naruszenie zasad
      1 stycznia 2013 20:52 | ID: 886533

      ja tez robilam jakis czas temu ten z czosnkiem..pycha

      Avatar użytkownika Kamila2010
      Kamila2010Poziom:
      • Zarejestrowany: 14.06.2010, 21:25
      • Posty: 10745
      70
      • Zgłoś naruszenie zasad
      1 stycznia 2013 21:55 | ID: 886546
      etka (2013-01-01 17:08:22)

      Moje spostrzeżenia:

      Winiary:

       Oba rodzaje są dobre. Pierś wkłada się w złożony pergamin, przez co soki z mięsa czasem uciekają na patelnię i się przypalają.

      Knorr:

       Próbowałam jeden - był ostry i bez soli. Za to w opakowaniu jest 5 torebek. Mięsko można w nie włożyć i zawinąć, przez co cała zawartość się nie wylewa. Dużym plusem jest to że marynatę robi się osobno i dopiero wkłada do torebki. 

      My dziś na kolację będziemy robili. Kupiłam ten z Knorra - wykorzystam tylko torebki, marynatę zrobię sama, taką jak lubimy. 

      Szkoda że nigdzie nie można dostać tych torebek luzem (na opakowaniu jest napisane, że są to torebki "Jana Niezbędnego") ale już w kilku dużych marketach szukałam i nie ma. 

      Pewnie też niedługo zrobię w takiej torebce łososia.  

      Ja też szukałam u siebie w marketach samych torebek,ale nie znalazłam,a szkoda bo też wolę po swojemu marynować.

      Avatar użytkownika etka
      etkaPoziom:
      • Zarejestrowany: 15.01.2010, 07:37
      • Posty: 2849
      71
      • Zgłoś naruszenie zasad
      1 stycznia 2013 22:10 | ID: 886549

      Zrobiłam dziś w swojej marynacie i wyszły przepyszne. W opakowaniu Knorr-a jest 5 torebek, przyprawy wyrzucam a wykorzystuję same torebki. Dobrze że nie zrobili ich tak samo jak Winiary z przyprawami w środku.

      Użytkownik usunięty
        72
        • Zgłoś naruszenie zasad
        2 stycznia 2013 08:54 | ID: 886611

        Próbowałam - smaczny!

        Avatar użytkownika Artika
        ArtikaPoziom:
        • Zarejestrowany: 18.09.2012, 14:39
        • Posty: 4749
        73
        • Zgłoś naruszenie zasad
        2 stycznia 2013 08:58 | ID: 886614

        Próbowaliśmy i Knorr i Winiary i oba nam smakują - zawsze to jakaś odmiana, ale może rzeczywiście warto wypróbować smażenie w nich np mielonych ?

        Użytkownik usunięty
          74
          • Zgłoś naruszenie zasad
          19 lutego 2013 15:34 | ID: 913714

          Dzisiaj zrobilam ten z papryka i smakowalo mi,ciekawe czy mezowi przypadnie do gustu....