kuchnia molekularna
- Zarejestrowany: 09.06.2009, 18:52
- Posty: 760
- Zarejestrowany: 14.09.2023, 14:32
- Posty: 21
Kuchnia molekularna to naprawdę niesamowita koncepcja kulinarna! Polega na połączeniu nauki z gotowaniem, co daje niezwykłe efekty w postaci dań, które zaskakują zarówno smakiem, jak i wyglądem. To niesamowite jak można manipulować składnikami, zwłaszcza przy użyciu ciekłego azotu. Z ciekawości przeglądałam, gdzie można zdobyć odpowiednie naczynia do przechowywania takiego azotu i natknęłam się na stronę https://www.cryogenshop.pl/ która oferuje specjalistyczne zbiorniki do tego celu. Ciekawe, czy restauracje korzystają z takich źródeł.
- Zarejestrowany: 31.10.2018, 11:55
- Posty: 21
Świetnie, bo można eksperymentować w kuchni! Do tego wszystkiego warto też jednak zadbać o to, aby stawiać na sprawdzone i świeże produkty. Jeśli chodzi o dostawy świeżych ryb i owoców morza, to oferta firmy Fier SeaFood jak najbardziej powinna Was zainteresować.