-
21
usunięty użytkownik
2013-10-27 23:21:57
27 października 2013 23:21 | ID: 1035037
Właśnie dziś bigos zaczęłam robić :) Jutro skończę i będę go podgotowywać przez 3 dni po godzince :) Taki kilkudniowy najlepszy :) Kiszona kapusta, mięsko (szynka, golonko, karczek do wyboru), boczek, cebulka, kiełbaska, kminek, suszone śliwki i grzybki moczone przez noc, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
-
22
usunięty użytkownik
2013-10-30 14:31:01
30 października 2013 14:31 | ID: 1036072
Strasznie mi słony bigos wyszedł ;( Nie płukałam kapusty (zawsze z kiszonej robię), bo uwielbiam jak jest mega kwaśny. Tyle, że nie spróbowałam kapusty a ona strasznie słona była. Do tego wędzony boczek też słony i wyszło słono jak diabli ;(
-
23
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2013-10-30 16:32:04
30 października 2013 16:32 | ID: 1036098
u mnie właśnie gotuje się bigos - już wiem , że będzie pyszny ...
-
24
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2013-10-30 18:27:57
30 października 2013 18:27 | ID: 1036129
Ania_29 (2013-10-30 14:31:01)
Strasznie mi słony bigos wyszedł ;( Nie płukałam kapusty (zawsze z kiszonej robię), bo uwielbiam jak jest mega kwaśny. Tyle, że nie spróbowałam kapusty a ona strasznie słona była. Do tego wędzony boczek też słony i wyszło słono jak diabli ;(
Dolej wody..
-
25
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2013-10-30 18:45:46
30 października 2013 18:45 | ID: 1036135
Ania_29 (2013-10-27 23:21:57)
Właśnie dziś bigos zaczęłam robić :) Jutro skończę i będę go podgotowywać przez 3 dni po godzince :) Taki kilkudniowy najlepszy :) Kiszona kapusta, mięsko (szynka, golonko, karczek do wyboru), boczek, cebulka, kiełbaska, kminek, suszone śliwki i grzybki moczone przez noc, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
nie dodałam tym razem koncentratu pomidorowego , gotujęteż kilka dni , ale czasu nie mierzę . Bigos już mam praktycznie gotowy i wyszedł mi pyszny ...
-
26
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2013-10-30 18:59:53
30 października 2013 18:59 | ID: 1036140
Alina63 (2013-10-30 18:45:46)
Ania_29 (2013-10-27 23:21:57)
Właśnie dziś bigos zaczęłam robić :) Jutro skończę i będę go podgotowywać przez 3 dni po godzince :) Taki kilkudniowy najlepszy :) Kiszona kapusta, mięsko (szynka, golonko, karczek do wyboru), boczek, cebulka, kiełbaska, kminek, suszone śliwki i grzybki moczone przez noc, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.
nie dodałam tym razem koncentratu pomidorowego , gotujęteż kilka dni , ale czasu nie mierzę . Bigos już mam praktycznie gotowy i wyszedł mi pyszny ...
Ja zawsze dodaję.
-
27
usunięty użytkownik
2013-10-31 20:27:40
31 października 2013 20:27 | ID: 1036521
w rodzinie mojego meza robi sie bigos mieszany:z kapusty kiszonej i slodkiej...pycha
-
28
Mameks60
Zarejestrowany: 07-09-2013 14:26 .
Posty: 4899
2013-10-31 21:01:29
31 października 2013 21:01 | ID: 1036539
jane125 (2013-10-31 20:27:40)
w rodzinie mojego meza robi sie bigos mieszany:z kapusty kiszonej i slodkiej...pycha
Też tak gotuję i dodaję powidła śliwkowe.
-
29
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-04-11 21:35:44
11 kwietnia 2014 21:35 | ID: 1102991
Niedługo biorę się za bigos na świeta...
-
30
Malwina.
Zarejestrowany: 18-04-2012 17:23 .
Posty: 3153
2014-04-12 07:28:01
12 kwietnia 2014 07:28 | ID: 1103059
też bym chciała na święta zrobić. bigos robię zawsze tylko ze świezej kapusty. dodaję kiełbasę, suszone grzyby, koncentrat, ketchup i przyprawy. taki smakuje mi najlepiej:)
-
31
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-04-17 19:48:10
17 kwietnia 2014 19:48 | ID: 1104808
Bigos wstawiony, już prawie gotowy, powkładam w słoiki, także jak tylko bedzie brak, otworzę i już gotowe:)
-
32
Dunia
Zarejestrowany: 10-03-2011 17:24 .
Posty: 18894
2014-04-17 19:51:09
17 kwietnia 2014 19:51 | ID: 1104810
Ja już zrobiłam. Zawsze robię z kapusty kiszonej i słodkiej. Dodałam suszone grzyby i przesmażone pieczarki. I dodałam też wypieku z mięs i ich troszkę. A poza tym podsmażoną kięłbaskę śląską i suszone śliwki. Dodałam też przecier pomidorowy. Mąż stwierdził, że bigos jest boooski.
-
33
usunięty użytkownik
2014-04-17 19:52:22
17 kwietnia 2014 19:52 | ID: 1104812
Nie robie bigosu, bo nie za bardzo moi jedzą
-
34
Sonia
Zarejestrowany: 06-01-2010 16:15 .
Posty: 112855
2014-04-17 19:58:51
17 kwietnia 2014 19:58 | ID: 1104819
Dunia (2014-04-17 19:51:09)
Ja już zrobiłam. Zawsze robię z kapusty kiszonej i słodkiej. Dodałam suszone grzyby i przesmażone pieczarki. I dodałam też wypieku z mięs i ich troszkę. A poza tym podsmażoną kięłbaskę śląską i suszone śliwki. Dodałam też przecier pomidorowy. Mąż stwierdził, że bigos jest boooski.
Ja zrobiłam podobnie. Tylko zamiast pieczarek dodalam swoje grzybki:)
-
35
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2014-04-18 07:11:21
18 kwietnia 2014 07:11 | ID: 1104866
U nas tym razem bigosu nie będzie .
-
36
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2015-06-07 13:05:31
7 czerwca 2015 13:05 | ID: 1227016
Czy o tej porze można gdzies jeszcze dostać kiszoną kapustę? Czy może być juz mało smacznai lepiej nie ryzykować?
-
37
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2015-06-07 19:36:37
7 czerwca 2015 19:36 | ID: 1227058
Stokrotka (2015-06-07 13:05:31)
Czy o tej porze można gdzies jeszcze dostać kiszoną kapustę? Czy może być juz mało smacznai lepiej nie ryzykować?
Mozna dostać kapustę kiszoną . Ugotowałam bigos , wyszedł bardzo smaczny .
-
38
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2015-06-09 15:06:15
9 czerwca 2015 15:06 | ID: 1227637
Alina63 (2015-06-07 19:36:37)
Stokrotka (2015-06-07 13:05:31)
Czy o tej porze można gdzies jeszcze dostać kiszoną kapustę? Czy może być juz mało smacznai lepiej nie ryzykować?
Mozna dostać kapustę kiszoną . Ugotowałam bigos , wyszedł bardzo smaczny .
Ja widziałam tylko kwaszoną ale to chyba nie to.. nie jest wtedy taka dobra..
-
39
Stokrotka
Zarejestrowany: 28-04-2009 15:58 .
Posty: 66136
2015-06-23 17:30:48
23 czerwca 2015 17:30 | ID: 1231244
A czy cebulę dodajecie do bigosu? Ja się troszkę obawiam, wiem że smak zdecydowanie poprawia ale czy się szybciej nie zepsuje? Teraz lato, ciepło...
-
40
Alina63
Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21 .
Posty: 18946
2015-06-23 21:11:15
23 czerwca 2015 21:11 | ID: 1231306
Stokrotka (2015-06-23 17:30:48)
A czy cebulę dodajecie do bigosu? Ja się troszkę obawiam, wiem że smak zdecydowanie poprawia ale czy się szybciej nie zepsuje? Teraz lato, ciepło...
Ja dodaję - podsmażoną z kiełbaską .