fasolka szparagowa
Jadam zarówno zieloną, jak i żółtą fasolkę. Gotuję ją w wodzie z solą, po czym wrzucam na masełko z bułką tartą. Czasami ugotuję duży garnek fasolki, wrzucam do miski (bez bułki) i stawiam na stole. To taki nasze zdrowe chipsy.
- Zarejestrowany: 02.04.2008, 07:40
- Posty: 4222
najlepiej obecnie soute z wody lekko osolonej,bo niestety bułka z masłem ma za dużo kalorii i cały efekt dietetyczny bierze w łeb
- Zarejestrowany: 07.08.2010, 20:41
- Posty: 8231
Zielona lub żółta, bez różnicy. Najpier gotuję później dodaję masło i prażoną bułkę tartą.
Zdecydowanie żółta z bulka tartą na masełku.
Od tygodnia mamy już własną fasolkę i nie mogę się ją najeść :)
Jadam zarówno zieloną, jak i żółtą fasolkę. Gotuję ją w wodzie z solą, po czym wrzucam na masełko z bułką tartą. Czasami ugotuję duży garnek fasolki, wrzucam do miski (bez bułki) i stawiam na stole. To taki nasze zdrowe chipsy.
Oj też tak lubię - na zimno jest taka chrupiąca.
Wolę żółtą bo nawet jak jest bardzo dojrzała to nie jest łykowata.
- Zarejestrowany: 08.02.2011, 18:52
- Posty: 683
Każdą - z bułą tartą mniam mniam!
Ale mi smaka narobiłyście na fasolkę :) Chyba jeszcze dziś się wybiorę i na kolację będzi fasolka z bułką tartą na masełku ;)
- Zarejestrowany: 12.10.2010, 13:30
- Posty: 4401
ja z bułką tartą i w zasadzie kolor nie ma dla mnie różnicy.ale ja jeszcze robie w ten spoób że jak ugotuję fasolkę to odcedzam.Na patelni smażę cebulkę drobno posiekaną w kostkę i osoloną do niej dorzucam fasolkę a potem śmietanę chwilkę podsmażam dodaję pieprzu i gotowe!Fasolka na mój własny sposób!
uwielbiam fasolkę, zresztą jak inne warzywa strączkowe. Gotuję ją z solą, nie dodaję bułki tartej- wtedy jest mniej kaloryczna.
Ja jadam raczej żółtą, gotowaną i posypaną bułką z masełkiem - palce lizać!
- Zarejestrowany: 18.04.2008, 22:57
- Posty: 161880
Każdą - z bułą tartą mniam mniam!
Oj tak... mam jeszcze od ubiegłego roku swoja zamrożona ale w tym roku nie posiałam bo nie miałam już miejsca ze względu na posadzenie dla Oliweczki truskawek
- Zarejestrowany: 01.09.2009, 11:55
- Posty: 275
Tylko żółta fasolka ,bardzo sie ciesze ze juz jest ,mniam!!!!
I zielona i żółta. Najlepiej z bułeczka tartą albo z octem, cebulka i cukrem! Pycha!!!
Uwielbiam też jako dodatek do zapiekanek czy sałatek.
- Zarejestrowany: 26.11.2010, 08:35
- Posty: 127
Żółta gotowana z bułeczką tartą, pychota.
Zielonej nigdy w życiu nie jadłam,pomimo tego że uwielbiam fasolkę to
z tą zieloną jakoś tak nie po drodze mi było.
A powiedzcie mi Dziewczyny jest jakaś różnica w smaku ?
Czy to tylko kolor je różni ?
Żółta gotowana z bułeczką tartą, pychota.
Zielonej nigdy w życiu nie jadłam,pomimo tego że uwielbiam fasolkę to
z tą zieloną jakoś tak nie po drodze mi było.
A powiedzcie mi Dziewczyny jest jakaś różnica w smaku ?
Czy to tylko kolor je różni ?
Mi sie wydaje ze zielona jest jakby twardsza, zolta jest dlam nei delikatniejsza w smaku.
Uwielbiam fasolke szparagowa, jesli mam wybor to zjem zotla, ale i zielona nie pogardze. Jem gotowana z wody lub na parze (czasem z odrobina masla).
- Zarejestrowany: 26.11.2010, 08:35
- Posty: 127
A powiedzcie mi Dziewczyny jest jakaś różnica w smaku ?
Czy to tylko kolor je różni ?
Mi sie wydaje ze zielona jest jakby twardsza, zolta jest dlam nei delikatniejsza w smaku.
O to raczej zostanę przy żółtej, to jest w niej najlepsze że się tak fajnie rozpływa w ustach jak jest dobrze zrobiona.
Dziękuję za odpowiedź.
- Zarejestrowany: 15.01.2011, 19:28
- Posty: 8123
Ale mi kochana smaka narobiłaś
Najpierw gotuje w wodzie z solą a potem mieszam z bułką tartą-pucha.
- Zarejestrowany: 26.01.2010, 18:21
- Posty: 18946
zdecydowanie żółta z masełkiem i tartą bułką . Do podjadana - ugotowana w lekko osolonej wodzie . Moja rodzina lubi też przyrządzoną podobnie jak fasolka po bretońsku . Wykorzystuję jej też jako dodatek do zupy jarzynowej ...
Żółta czy zielona, kolor nie ma znaczenia :) Zazwyczaj robiłam z bułką i masełkiem, ale że teraz masełka mi nie wolno to jemy prosto z wody :) Też smaczna i chyba zdrowsza i mnej kaloryczna niż z masełkiem i bułką tartą.