24 maja 2010 16:50 | ID: 214835

24 maja 2010 16:52 | ID: 214836
kilkanaście minut "marynuję" takie kawałki z przyprawami +łyżka oleju+ kilka kropel sosu sojowego. Potem na patelnię (juz bez dodatku oleju). Proporcje oleju i sosu zależą od ilości mięcha;)
24 maja 2010 16:56 | ID: 214838
24 maja 2010 18:59 | ID: 214917
SAŁATKA GYROS:
Składniki:
24 maja 2010 19:07 | ID: 214932
Duża ilość warzyw z kawałkami mięsa do tego chrupiące grzanki i aromatyczny czosnek. Taka propozycja na zastąpienie latem tradycyjnego obiadu solidniejszą sałatką.
Składniki na 4 porcje:
24 maja 2010 19:33 | ID: 214948
24 maja 2010 19:36 | ID: 214949
24 maja 2010 23:28 | ID: 215093
25 maja 2010 10:12 | ID: 215201
10 czerwca 2010 21:33 | ID: 226220
...połowki piersi przekroić na dwa płaty i ten trzeci malutki...nigdy nie używam do tego tłuczka - jeśli za gruby płat, rozgniatam go palcami.
...panieruję tak , jak schabowe wieprzowe, z tym, że do mąki pszennej dodaję troszeczkę ziemniaczanej - panierka dobrze się trzyma i nie odpada z mięsa.
Spróbujcie - grubsze, nie rozbite mięsko jest fajniutkie i soczyste
!....Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!