15 stycznia 2010 21:07 | ID: 112759
Wyszedł mi w smaku cudny, niebo w gebie ale jakis taki kruchy, rozsypuje sie podczas krojenia, same okruchy mam. Co zrobiłam źle?
Wxxx serdecznie zapraszam na blok i kawę. A skad jestes?
15 stycznia 2010 21:14 | ID: 112765
15 stycznia 2010 21:14 | ID: 112767
15 stycznia 2010 21:15 | ID: 112769
15 stycznia 2010 21:17 | ID: 112770
15 stycznia 2010 21:21 | ID: 112775
15 stycznia 2010 21:23 | ID: 112779
15 stycznia 2010 21:26 | ID: 112782
15 stycznia 2010 22:37 | ID: 112840
16 stycznia 2010 13:33 | ID: 113194
16 czerwca 2010 15:56 | ID: 231252
16 czerwca 2010 16:03 | ID: 231255
16 czerwca 2010 17:32 | ID: 231310
16 czerwca 2010 17:39 | ID: 231320
16 czerwca 2010 17:41 | ID: 231322
16 czerwca 2010 17:42 | ID: 231324
1. owoce obrać pokroić w kostkę , ciasteczka i herbatniki grubo połamać , 2. wsypać cukier do śmietany i wymieszać łyżką lub robotem na delikatnych obrotach,dodać cacao i dalej mieszać, żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku i dodawać ją stopniowo do śmietany ciągle mieszając by nie powstały "kliki" - masę odstawić na bok i gdy zacznie tężeć wsypać do niej wcześniej przygotowane ciastka i owoce-delikatnie rozprowadzić w masie. 3. w butelce odciąć szyjkę tak by średnica była na tyle duża by swobodnie wlać masę , wstawić stojącą butelkę do lodówki na kilka godzin by stężało i związało 4. gdy już masa będzie sztywna, rozciąć butelkę wzdłuż ( od góry do spodu ), wysunąć baton salcesonu na talerz , kroić w plastry jak salceson , w przekroju ciemna masa ciasteczka i owoce łudząco przypominają salceson-SMACZNEGO PS.Proporcje można modyfikować w zależności od potrzeby , upodobań oraz wielkości posiadanej butelki - ważne by na 200g kubek śmietany przypadała łyżeczka do półtorej żelatyny i ok łyżki cukru
16 czerwca 2010 17:46 | ID: 231328
16 czerwca 2010 21:41 | ID: 231594
28 listopada 2010 18:14 | ID: 338971
28 listopada 2010 18:23 | ID: 338983
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.