Dukanożercy!Kategorie: Kulinaria, Odchudzanie Liczba wpisów: 7, liczba wizyt: 31642 |
Nadesłane przez: joasjoas 02-02-2011 18:55
Dzisiaj i jutro i wiele jeszcze razy :-)
Coś mega szybkiego, gdy wraca się do domu z pracy, głód doskwiera a pęta kiełbasy na dukanie zjeść nie wolno :-p
Tego nawet przepisem nazwać nie można, ale na początku diety nawet z tak prostymi przekąskami miałam problem, więc dzielę się....
P - Pierś z kurczaka (z patelni)
pierś z kurczaka
pieprz, curry, sos sojowy
Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki - nie na sieczkę, ale na kęsy dwugryzowe,większe niż w gyrosie
Doprawiam: pieprz czarny i ziołowy, papryka chilli, i duuużo curry
Wrzucam na patelnię teflonową bez grama tłuszczu i na mocnym ogniu obsmażam po dwóch stronach a następnie podlewam sosem sojowym - dla smaku i odrobiną wody, przykrywam i przez kilka minut duszę.
W przeciwieństwie do opcji z piekarnika jest wiele zalet - oszczędność energii i czasu + pierść podduszona nie wysusza się jak ta z piekarnika (nawet w folii czy rękawie)
Z jednej piersi jedzonka wystarczy na obiad i na drugi dzień do pracy :-)